Carl Bernstein - Hillary - A nő és a hatalom

Szerző

Carl Bernstein

Cím

Hillary – A nő és a hatalom

Eredeti

Hillary – Woman in Charge

Kiadó

Alexandra Kiadó, 2008

Könyvismertető

Hillary Clinton páratlan módon emelkedett ki környezetéből egy hírességektől hemzsegő országban, és olyan ritka magasságokig jutott, ami még Franklin D. Rooseveltnek, Diana hercegnőnek, Eisenhowernek vagy Oprah Winfrey-nek sem sikerült. Egymást túlharsogva vitatkoztak róla országszerte minden fórumon – az utca embere éppúgy, mint a média, a bulvársajtót is beleértve.
A külföldiek nem győzték kérdezgetni amerikai ismerőseiket: Ki ez a nő? Te szereted? Elnök lesz? Leszbikus? Ezalatt ő továbbra is úgy játszott az Egyesült Államok szenátusával, mint valami játékszerrel. Mindkét oldalon elbűvölte kollégáit, s rekordösszegű támogatásokat lobbizott össze pártjának – ezzel megteremtve saját elnöki kampányának pénzügyi alapjait is.
Hillary politikai karrierjének Bill Clinton lett a legnagyobb támogatója: a szerepek felcserélődtek, a Clinton-apparátus irányt váltott, mert ezúttal egy másik Clinton pályázott az elnökségre. A háttérben ezúttal a férfi állt tanácsadóként, stratégaként abban az embert próbáló küzdelemben, melyet a nő a hatalomért vívott.